Nyborg Kirkegårde

KirkegårdskontoretKirkegårdskontoret (vis på kort)
Kronprinsensgade 34, 5800 Nyborg

Åbningstid: Mandag–fredag kl. 9.00–12.30

Cvr-nr.: 3468 1546

Kirkegårdsleder: Anders Beck Larsen

KirkegårdskontoretNyborg Kirkegårdskapel (vis på kort)
Kronprinsensgade 34, 5800 Nyborg
(Kapellet ligger lige efter Kirkegårdskontoret, når man kommer ind på Nyborg Kirkegård.)

Se Nyborg Kirkegårdskapel på Google Street View

Indvielse af mindemonument

Onsdag den 2. februar 2022 kl. 16.00 på Nyborg Kirkegård

Mindemonument Nyborg Kirkegård

Tænd et lys – til minde om...

På Nyborg Kirkegård i det nordøstlige hjørne ud mod Christianslundsvej er der opsat et mindemonument delt i to dele som indgang til Fontænehaven. Stedet er tænkt som et mindested for pårørende, som har behov for et sted at mindes døde, som f.eks. er begravet på andre kirkegårde, eller hvis aske er spredt over havet. Monumentet er indrettet med låger og hylder, så besøgende har mulighed for at sætte et lys i det. Mindemonumentet er tegnet af landskabsarkitekt Signe Moos, som også har tegnet vandanlægget i det område af Nyborg Kirkegård. Der er også en bænk i mindehaven, så man – på mindre kolde dage – kan sidde i ro for en stund.

Ved indvielsesarrangementet kan man bl.a. høre lidt om landskabsarkitektens tanker omkring monumentet og mindehaven, og det stemningsfulde skær fra lysene i mindemonumentet vil lyse ud i det begyndende tusmørke – den 2. februar, som er kyndelmisse, en dag, som i gammel kirkelig tradition er en lysfest.

Alle er velkomne. Kirkegården er vært ved et krus varm kakao i vinterkulden!

Ingen tilmelding. Gratis deltagelse.

Arrangementet foregår på Nyborg Kirkegård, Kronprinsensgade 34, i området ud mod Christianslundsvej.

Luftfoto Nyborg Kirkegård

Find gravsted på Nyborg Kirkegård
Brug vores gravstedssøger til at finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår. Du får oplyst afdeling og gravnummer, og placeringen vises på et luftfoto over kirkegården.

Luftfoto Nyborg AssistenskirkegårdFind gravsted på Nyborg Assistenskirkegård

Køb og læs bogen om Nyborg kirkegårdes spændende historie:

Forside Den smukkest anlagte kirkegaardDen smukkest anlagte Kirkegaard: gravkultur i Nyborg gennem 200 år/
Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen. - Red. Kurt Risskov Sørensen. - Nyborg: Østfyns Museer, 2013. - 103 sider: ill. (farver)