nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk via link nedenfor ved den enkelte koncert eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

Orgelkoncert

Onsdag den 9. juni 2021 kl. 20.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

Koncert med Michael Lyngvig Thomsen - på det udbyggede og nyrenoverede hovedorgel

Michael Lyngvig ThomsenEfter den store udbygning og hovedrenovering af Nyborg Vor Frue Kirkes hovedorgel, tages orglet igen i brug til koncerter af organist Michael Lyngvig Thomsen, som har været konsulent på orgelprojektet.

Michael Lyngvig Thomsen har taget en kirkemusikalsk diplomeksamen i orgelspil fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 1994 efter studier hos bl.a. professor Grethe Krogh og docent Hans Ole Thers. Han har i sin studietid deltaget i flere mesterkurser. Koncertvirksomhed i Danmark, Tyskland, Sverige og Luxembourg. Han er aktiv som orgelkonsulent i sager vedr. nybygninger, ombygninger såvel som restaureringssager.
Blev i 1996 ansat som organist ved Munkebjerg Kirke i Odense.

Louis-Nicolas Clérambault (1676-1749): Suite du Deuxième Ton
Johann Sebastian Bach (1685-1750): Præludium og fuga i C-dur, BWV 547
Max Reger (1873-1916): Benedictus, op. 59,9
César Franck (1822-1890): Prélude et Fugue et Variation, op. 18
Léon Boëllmann (1862-1897): Suite gothique, op. 25

Fri entré.

Der skal fremvises gyldigt coronapas ved indgangen.

Nyborg Slotskoncerter i Nyborg Kirke

Nyborg Vor Frue Kirke lægger rum til 3 af de klassiske sommerkoncerter, som Nyborg Slotskoncerter arrangerer i sommeren 2021, da man p.t. ikke kan bruge Nyborg Slot.

Forsalg af billetter til disse koncerter via visitnyborg.dk , eller på Visit Nyborg, Torvet.

Billetter sælges på koncertdagen ved indgangen til kirken fra kl. 18.45 - mod kontant betaling eller Mobile Pay.

Entré til koncerterne med Nyborg Slotskoncerter som arrangør er 130 kr.

Nyborg Slotskoncerter har ledsageordning. Der gives gratis adgang til én ledsager til en handicappet mod fremvisning af gyldigt ledsagekort.

OBS! Vær opmærksom på at til alle koncerter kræves der Coronapas!

Søndag den 1. august 2021 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke (arr. Nyborg Slotskoncerter)

I selskab med to virtuoser

Bjarke Mogensen (akkordeon) og Andreas Brantelid (cello)

Som noget af et scoop præsenterer vi to vidt favnende, internationale kunstnere, der optræder i mange forskellige sammenhænge inden for såvel folkemusikken som det klassiske repertoire.

Bjarke Mogensen er ikke alene suveræn solist på sit instrument, men han har også evnet at lade akkordeon indgå i nye og overraskende ensembler.

Andreas Brantelid havde som 14-årig sin debutkoncert i Elgars cellokoncert med Det Kongelige Kapel, og siden har han hørt til de bedste og mest efterspurgte cellister i Norden.

Zoltan Kodály: Sonate for solo cello, 2. sats
Antonio Vivaldi: Sonate i e-mol
Bjarke Mogensen: Fantasi over en folkesang fra Bornholm
R.Vaughan Williams: Seks studier over engelske folkesange
Pjotr Tjajkovskij: Nocturne og Danse Russe (akkordeon solo)
Max Bruch: Kol Nidrei
Astor Piazzolla: Café (1930) og Nightclub (1960)
Manuel de Falla: Populære spanske folkesange

Søndag den 8. august 2021 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke (arr. Nyborg Slotskoncerter)

Trio Sono og Ulla Miilmann

Julie Meile (violin), Astrid Christensen (bratsch), Karin Dalsgaard (cello), Ulla Miilmann (fløjte)

Trio Sono har eksisteret siden 2010 og har i årenes løb givet talrige koncerter rundt om i landet.
Sono betyder på italiensk "jeg er" eller "at være", og målet for trioen er netop nærvær og tilstedeværelse i musikken.
Denne aften spiller de tre strygere sammen med deres kollega i DR Symfoniorkestret Ulla Miilmann, der som kun 22-årig blev ansat som solofløjtenist. Hun har også en udstrakt karriere som kammermusiker og solist. Derudover underviser hun ved DKDM, og i 2017 modtog hun en af landets største kunstnerpriser, Carl Nielsens store Hæderslegat.

Mozart: Fløjtekvartet i D-dur, KV 285
Beethoven: Strygetrio i c-mol, op. 9 nr. 3
Germaine Taillefere: Forlane (1972)
Zoltán Kodály: Intermezzo for strygetrio (Allegretto)
Antonín Dvorak: Strygekvartet i F-Dur, op. 96, "Den amerikanske" (arrangeret for fløjte, violin, bratsch og cello)

Søndag den 15. august 2021 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke (arr. Nyborg Slotskoncerter)

Novo Quartet med dansk uropførelse

Kaya Møller (violin),
Nikolaj Nedergaard (violin)
Daniel Sledzinski (bratsch) og Signe Ebstrup Bitsch (cello).
Strygekvartetter af Beethoven, Sjostakovitj, Carl Nielsen og
Mette Nielsen (uropførelse)

Novo-kvartetten er blandt de nyeste ensembler som er uddannet i kammermusikklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.  I 2020 vandt kvartetten P2’s Kammermusikkonkurrence, og dens repertoire spænder vidt fra klassiske til nyere danske komponister som Mette Nielsen, hvis nykomponerede strygekvartet uropføres denne aften. Mette Nielsen debuterede fra solistklassen i komposition på Det Jyske Musikkonservatorium  i 2013. Hun har siden modtaget en række store priser og legater og anses for at være en af de ledende komponister i sin generation.

Program:
Franz Schubert: Strygekvartet i a-mol,  D. 804, "Rosamunde"
Mette Nielsen: Strygekvartet (UROPFØRELSE)
Dmitrij Sjostakovitj: Strygekvartet nr. 9
Hugo Wolf: Italiensk serenade