nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk via link nedenfor ved den enkelte koncert eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

Orgelkoncert

Tirsdag den 28. september 2021 kl. 20

Organist Torben Krebs

Torben Krebs2. koncert på det store hovedorgel, efter at det er blevet renoveret og færdigudbygget i foråret 2021 med et flot program, som vil afspejle de forskellige klangmuligheder, som Nyborg Vor Frues fine hovedorgel kan levere.

Program:

Marcel Dupré (1876-1971):

Symphonie-Passion, op. 23
I. Le Monde dans l'attente du Sauveur
II. Nativité
III. Crucifixion
IV. Résurrection

Julius Reubke (1834-1858):

Der 94ste Psalm
I. Grave - Larghetto - Allegro con fuoco - Grave
II. Adagio - Lento
III. Allegro - Più mosso - Allegro assai

Torben Krebs (f. 1965) debuterede 1992 fra solistklassen på Det Fynske Musikkonservatorium med lærerne Ulrik Spang-Hanssen, Bo Grønbæk og Jesper Madsen. Mesterkurser hos bl.a. Jacques van Oortmerssen, Hans Haselböck og Michael Radulescu. Torben Krebs har givet utallige koncerter over hele Danmark, i Europa og USA. Desuden har han lavet en række cd-indspilninger på fremtrædende danske orgler. Lærer ved Odense Musikskole og MGK og ansat som organist og kantor ved Thomas Kingos Kirke i Odense.

Fra 2010 har Torben Krebs desuden været Kirkeministeriets orgelkonsulent for Vestdanmark.
I sin egenskab af orgelkonsulent godkendte han Nyborg Vor Frue Kirkes orgel-renovering og ombygning i rosende vendinger.

”Om ikke nu, hvornår så?”

Tirsdag den 12. oktober 2021 kl. 19.30

Fortællekoncert: Klezmermusik og Primo Levi

Teksten: Primo Levi: ”Om ikke nu, hvornår så?”
Oplæser: Skuespiller Nis Bank-Mikkelsen.
Musikere: Jens Schou, klarinet; Anders Singh Vesterdahl, harmonika.

Primo Levi-koncertMusikken fletter sig i denne fortællekoncert humoristisk og dramatisk ind i en tekst, der både er smertefuld og fyldt af håb.

Musikken er de forfulgte jøders trøstende rusmiddel. Det er det jødiske folks musik, der overvejende stammer fra de østeuropæiske lande. Efter 2. verdenskrig fandt den fodfæste i Amerika, og er i dag udbredt over hele verden. Musikken er vidunderlig genkendelig, lige som dixieland-musik og calypso!

Stemningen bliver gribende og intens, når Nis Bank-Mikkelsen med sin granitagtige røst fortolker og agerer Primo Levis tekst. Han bliver talerør for Levis herligt skæve galleri af jødiske skræddere, håndværkere og musikere. I teksten er alle partisaner.

Koncerten er punktum for en åben studiekreds om "Vidnesbyrd om Holocaust - en historie vi aldrig må glemme". Om den italienske forfatter og Holocaustoverlever Primo Levi samt den fransk-danske Holocaustoverlever Arlette Andersen.

KONCERTEN ER ÅBEN FOR ALLE INTERESSEREDE, uanset om man har deltaget i studiekredsen.