nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk via link nedenfor ved den enkelte koncert eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

"Englestemmerne fra Slottet"

Lørdag den 16. oktober 2021 kl. 15.00

Fri entré

Fredensborg Slotskirkes Pigekor

Fredensborg Slotskirkes Pigekor

Fredensborg Slotskirkes Pigekor under ledelse af Cille Buch vil opføre en stemningsfuld koncert med et udvalg af smukke sange fra deres efterårsrepertoire. Publikum kan glæde sig til danske sange, klassikere og nyere kendt musik.

Fredensborg Slotskirkes Pigekor synger a cappella og er kendt for valg af iørefaldende danske og udenlandske sange.


Foto: Ditlev Skanderby

Pigekorets kendetegn er den flerstemmige sang, forstærket af diskret koreografi og spændende koropstillinger, som udnytter koncertrummenes akustik og arkitektur. ”Englestemmerne fra Slottet” fortryller publikum med rene unge stemmer og fremfører hvert et nummer så levende, at man glemmer tiden og trækker vejret med pigerne.

På repertoiret vil man finde klassiske efterårssalmer og -sange som Grundtvigs ”Nu falmer skoven” og Marinus Brørups populære ”Nu er jord og himmel stille” Derudover hyldes Bent Fabricius-Bjerre med et enkelt arrangement, og pigerne har valgt at have TV2’s berømte ”Fald min engel” og Michael Falchs ”Nær” med. Begge i spændende korarrangementer af hhv. Phillip Faber og Sofia Melchior Eide.

Fredensborg Slotskirkes Pigekor hører til blandt landets bedste kirkekor og består af 24 piger i alderen 13 – 21 år, som alle er særligt udvalgte til at synge i koret. Flere af pigerne har op til 10 års erfaring med klassisk sang bag sig. Alle søn- og helligdage synger pigerne på skift til gudstjenester, højmesser, konfirmationer, barnedåb og vielser i Fredensborg Slotskirke og Asminderød Kirke. Det er deres arbejdsplads. Et specielt fritidsjob, hvor pigerne er vidner til livets store begivenheder - og så tilmed i flotte royale rammer.

Pigekorets protektor er H.K.H. Prinsesse Benedikte, og derfor optræder koret for Kongehuset ved særlige lejligheder. Senest i forbindelse med H.K.H. Prins Christians konfirmation den 15. maj 2021.

Mange gange årligt er koret booket til at optræde ved specielle arrangementer. I 2019 var koret inviteret til at synge i Gilleleje Kirke ved mindehøjtideligheden for redningen af de danske jøder, arrangeret af Statsministeriet med flere statsoverhoveder på gæstelisten, og den 1. december i år vil pigerne optræde ved Kirkeministerens Julekoncert i Holmens kirke.

Russisk verdensklassetrio

Tirsdag den 2. november 2021 kl. 20.00

Forsalg af billetter her...

Entré 100 kr.

Brahms Trio Moskva

Brahms TrioNikolaj Satjenko, violin
Kirill Rodin, cello
Natalia Rubinstein, klaver

Program:

Anton Arenskij (1861-1906): Klavertrio i d-mol, opus 32
Nikolaj Lopatnikoff (1903-1976): Klavertrio i a-mol, opus 23

Paul Juon (1872-1940): Klavertrio i a-mol, opus 17
Dmitrij Sjostakovitj (1906-1975): Klavertrio i e-mol, opus 67

Foto: Emil Matveev

To gange i det seneste års tid har klavertrioen Brahms Trio Moskva været "Ugens album" på DR P2 med deres fremragende fortolkninger af den store russiske musik. Og det er ikke uden grund, for Brahms Trio Moskva har verdensformat! Klavertrioen har en gang tidligere givet koncert i Nyborg Vor Frue Kirke - for et begejstret publikum. Klavertrioen har som en mission at lade den russiske musik, som i disse år er mindre kendt, nå ud til et større publikum - foruden naturligvis også de mere kendte, store russiske komponister.

Om Brahms-trioen sagde dirigenten Rudolf Barshai:

”Brahms-trioens spil udmærker sig ved finhed og udtryksfuldhed i selv den mindste detalje samt ved sin klare helhedsopfattelse og musikernes magtfulde personlige energi.”

Brahms-trioen blev grundlagt af Natalia Rubinstein i 1993. Som vinder af den 13. Internationale kammermusikkonkurrence i Trapani i Italien og den 1. Internationale Joseph Joachim-Kammermusikkonkurrence i Weimar i Tyskland (1996) har den med stor succes optrådt i den store sal på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva, den store sal i Warszawa Filharmonien, Stadtcasino Basel, Brucknerhaus Linz, i Lisinsky-koncertsalen i Zagreb samt Seoul Art Centre. Trioen har desuden spillet koncerter i Moskva, St. Petersborg, Bruxelles, Wien, Rom, Paris, Istanbul, Melbourne, Hong Kong samt mange andre steder.

Brahms-trioens musikere er professorer på Tjajkovskij-konservatoriet i Moskva og modtagere af Prisen for ekstraordinære bidrag til kulturens udvikling i Rusland såvel som æresbetegnelsen ”Æreskunstner af den Russiske Føderation”.

Nyrenoveret orgel og "gamle" organister

Tirsdag den 23. november 2021 kl. 20.00

Fri entré.

Orgelkoncert

Gitte Berggreen & Claus Tolstrup

Hovedorgel3. præsentationskoncert af Nyborg Vor Frue Kirkes nyrenoverede og udbyggede hovedorgel med kirkens egne "gode, gamle" organister.

 

 

Organisterne

Bachs Juleoratorium

J.S. Bach

Mandag den 13. december 2021 kl. 20.00

Forsalg af billetter her...

Entré: 150 kr.

J.S. Bach:
Juleoratoriet (del I – III, BWV 248)

Københavns Bachkor og "Originalerne"

4 solister

Dirigent: Jan Scheerer

Giv dig selv en pause fra juletravlhedens mange gøremål og lyt på en decembermandag til beretningen om Jesu fødsel i Johann Sebastians Bachs smukke Juleoratorium til tekster fra bl.a. Lukasevangeliet og af Martin Luther.

"Originalerne" er et orkester, som spiller på historiske instrumenter. Originalerne.org blev dannet af cellisten Kjeld Lybecker Steffensen og cembalisten Leif Meyer i 2011. Musikerne i Originalerne.org spiller på instrumenter (eller kopier heraf) fra 1600- og 1700-tallet og har specialiseret sig i den tids opførelsespraksis. Det betyder, at man prøver at komme så tæt som muligt på det udtryk, som komponisterne lagde i musikken. Her gør originalinstrumenterne virkelig en forskel!