nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Forførende jazz

Onsdag den 22. juli 2020 kl. 20          Fri entré

Paolo Russo Trio

Paolo RussoPaolo Russo - bandoneón og klaver
Thommy Andersson - kontrabas
Marcello Di Leonardo - trommer

Ved aftenens koncert præsenterer italienske Paolo Russo det seneste album med sin jazztrio, hvor han akkompagneres af sin landsmand Marcello Di Leonardo på trommer og den svenske kontrabassist Thommy Andersson.

Albummets titel er ”Overland”, og det er udgivet af det amerikanske pladeselskab, Odradek Records. Alle kompositioner og arrangementer er Paolo Russos, hvis musikalske DNA er præget af hans opvækst i Italien, årene i Danmark og de mange rejser rundt i verden - ikke mindst til Sydamerika og især Argentina. Albummet er en medrivende musikalsk rejse, som bevæger sig fra klare nordiske stemninger til rige middelhavsaromaer og synkoperede sydamerikanske rytmer. En atmosfære, som gennemsyres af stemninger fra det drømmende og melankolske til det pirrende og engagerende. "Overland" er Paolos 14. udgivelse i eget navn.

Gå ikke glip at denne eksklusive mulighed for at blive forført og vist rundt i Paolo Russos musikalske univers. Et univers, hvor Paolo i legende og farverig interaktion med de andre musikere - og med overskud og fantasi på både klaver og bandoneon - skaber en overflod af bevægelse og liv i den musikalske fortælling, som er så kendetegnende for Paolo Russos æstetik.

Bandoneónen er en særlig argentinsk variant af harmonikaen og har især været et af hovedinstrumenterne inden for tangoen. Dens toner dannes med blæsebælg som sine slægtninge, men den ligger anderledes i tonelejet. Instrumentet har en fantastisk inciterende og smægtende tone - ligesom tangoen!

Om Paolo Russo
Paolo Russo blev født i Pescara, Italien i 1969. Han startede sine musikstudier hos cembalisten Chiara Tiboni og dimitterede fra ”Conservatorio L. D’Annunzio” i Pescara i 1993 (lærer: Rachele Marchegiani). Efterfølgende studerede han i New York hos Richie Beirach i 1995, inden han flyttede til København i 1996, hvor han studerede på Det Rytmiske Musikkonservatorium, som han dimitterede fra i 2002. I 2001 begyndte han at spille bandoneon og opdagede en ny udtryksform, hvorpå han kunne udforske, udvikle og formidle sin musik. Han blev taget under vingerne af en af verdens bedste bandoneónspillere, Néstor Marconi, som han løbende studerede hos fra 2004-2013. Bandoneón anses som værende et af de sværeste instrumenter at spille, og det siges, at det er et livslangt forløb at lære at mestre dette særlige instrument. Paolo Russo er en etableret musiker, som samarbejder med nogle af de mest anerkendte musikere i DK og udlandet med koncerter over hele Europa, Argentina, Uruguay, Brasilien, Japan, Færøerne, Thailand, Tanzania, Mozambique, Algeriet, Rusland, USA, Grønland og Cuba.

Koncerten skulle have været udendørs i Korsbrødregårdens lille gård, men pga. myndighedernes afstandskrav er den flyttet til kirken, hvor der er bedre plads.

 

Den glemte musik

Tirsdag den 8. september 2020 kl. 20

Entré: 50 kr.

Engelske oversete perler fra midten af det 20. årh.

Worm AgerboMusikere:
Karina Agerbo, blokfløjter

Ole Worm, klaver

Musik af bl.a.:
Gordon Jacob, Lennox Berkeley, Benjamin Britten, Herbert Murrill, Arnold Cooke og Edmund Rubbra.

Duoen Karina Agerbo og Ole Worm har sammensat et program af musikalske perler fra midten af det 20. århundrede. Det er engelsk musik, der blev uropført i Wigmore Hall i London gennem en periode på 50 år og som siden har været både overset og undervurderet.

Igennem en periode på 50 år bestilte og uropførte blokfløjteentusiasten Carl Dolmetsch en række værker for det genopdagede instrument blokfløjte i samspil med primært cembalo og klaver. Blokfløjten havde været så godt som uddød i mere end hundrede år indtil starten af 1900-tallet. Interessen for at skabe ny musik for instrumentet ud over barokmusikken var stor og piblede frem ikke kun i England, men også i Tyskland og Holland. Første koncert i Wigmore Hall med Dolmetsch og hans livslange samarbejdspartner pianisten Joseph Saxby fandt sted i 1939, og koncertserien fortsatte indtil Dolmetschs død i 1989.

Her i det 21. århundrede genoptages nogle af værkerne af Ole Worm, klaver, og Karina Agerbo, blokfløjte. Musikken er ukendt, ja næsten glemt, men berigende og fantastisk givende. Det er en klangverden, der er blevet negligeret til fordel for eksperimenterende og avantgardistisk musik med alternative spilleteknikker, så den nærmest fremstod gammeldags. Men her i nutiden finder vi plads til det hele og har måske også i dag været ude i de yderste afkroge, så vi tør se tilbage og genopdage, hvad vi et øjeblik havde glemt fandtes.

Pianist Ole Worm er uddannet på det Kgl. Danske Musikkonservatorium og arbejder som underviser, akkompagnatør, klaversolist og korleder. Karina Agerbo er uddannet fra Det Fynske Musikkonservatorium, spiller i ensemblerne Sirena og Gióia og er organist i Klostermarkskirken i Ringsted.

 

KOTTOS & GLAS og Aladdins drøm

Tirsdag den 6. oktober 2020 kl. 20

Entré: 100 kr.

Ensemble Kottos og Vokalselskabet GLAS opfører Carl Nielsens Aladdin-suite

Carl Nielsen (1865-1931): Aladdins drøm

Suite fra musikken til Oehlenschlägers skuespil Aladdin, opus 34,
sammensat af Vokalselskabet GLAS og Ensemble KOTTOS, arrangeret af musikerne i Ensemble KOTTOS:

No. 11 Orientalsk Marsch
No. 2 Flauto Solo
No. 3 Ligbærernes Marsch
No. 4 Kor af Bjergaander – Stemme fra Lampen
No. 7 En skjøn plads i Ispahan
No. 13 Marsch
No. 16 Hindu-Dans
No. 17 Maurisk dans
No. 22 Aladdins drøm, Morgentaagernes Dans
No. 18 Dans og Korgeret af musikerne.

Vokalselskabet GLAS, et à cappella-ensemble bestående af seks kvindelige sangere fra Danmark, Færøerne, Norge og Finland, har sammen med musikerne i Ensemble KOTTOS lavet deres egen suite med udgangspunkt i Carl Nielsens skuespilsmusik til Oehlenschlägers “Aladdin”. Det er i anledningen af 100-året for uropførelsen af “Aladdin”-musikken på Det Kongelige Teater.

I og med at begge ensemblerne er specialister i folkemusik, er det netop folketonen og de eksotiske indslag fra både Mellemøsten, Indien og Afrika, der kan forventes fremhævet og nyfortolket i denne produktion.

En helt særlig og meget smuk oplevelse!

Vokalselskabet GLAS Ensemble KOTTOS

Ania Rybacka, 1. sopran
Katrina Petersen, 2. sopran
Kamilla Kovacs, 1. alt
Nini Julia Bang, 2. alt
Else Schantz Juutilainen, 1. kontraalt        
Maria Kynne, 2. kontraalt

Pernille Petersen, blokfløjter
Josefine Opsahl, cello
Mikkel Egelund, guitar
Bjarke Mogensen, akkordeon

Kottos og Glas

 

"Kom, lad os løbe!"

Tirsdag den 3. november 2020 kl. 20

Entré: 100 kr.

Thure Lindhardt & Søren Gemmer

"Kom, lad os løbe!" - oplæsningskoncert over Højsangen fra Det Gamle Testamente

Lindhardt og Gemmer"Kom, lad os løbe!" er en dramatiseret oplæsningskoncert, hvor Højsangen i sin helhed og nøje udvalgte bibelske og verdslige tekster bliver fremført af skuespiller Thure Lindhardt og indhyllet i musik og lydbilleder af pianist og komponist Søren Gemmer.

Ord og musik mødes her i en tværkunstnerisk omsmeltning af værket, hvor Lindhardts distinkt nærværende læsning møder sakrale klaverklange, iturevne reallyde og livesamplinger af den talende stemme, og hvor kirkerummet fyldes med kvadrofonisk lyd både for og bag publikum.

Thure Lindhardt og Søren Gemmer fortæller om opførelsen: "Vi har, siden vi indledte vores samarbejde i 2017, drømt om at kaste os over HØJSANGENs blændende billedrige tekstunivers og vil med "Kom, lad os løbe!" sidestille dette hovedværk i kærlighedslitteraturen med andre væsentlige tekster.

Thure Lindhardt & Søren Gemmer besøgte i 2018 Nyborg Kirke med en lignende oplæsningskoncert, dengang over Prædikerens Bog, også fra Det Gamle Testamente. Det var en usædvanlig og meget gribende oplevelse!

 

Brahms for klaver og strygere

Tirsdag den 24. november 2020 kl. 20

Entré: 50 Kr.

Johannes Brahms: Klaverkvartet nr. 1 i g-mol, opus 25

Most m.fl.Musikere:
Line Most, violin
Gunnar Lychou, bratsch
Birgitte Øland, cello
Magnus Wenzel Most, klaver

Kom og oplev klassisk kammermusik med masser af dramatik, lidenskab og nerve!

Pianist Magnus Wenzel Most sætter tre strygere fra DR Symfoniorkestret stævne i Brahms smukke og fyrige 1. klaverkvartet.

Strygerne Line Most, Gunnar Lychou og Birgitte Øland spiller alle til daglig i DR Symfoniorkestret.

Pianisten Magnus Wenzel Most, søn af Line Most, er opvokset i Nyborg og har desuden sunget i højmessekoret ved Nyborg Vor Frue Kirke. Han dimitterede december 2016 som kandidat fra Musikakademiet i Krakow hos professor Miroslaw Herbowski med udmærkelse og højeste karakter. Har siden afsluttet post-graduate studier på akademiet, igen hos professor Miroslaw Herbowski. Magnus er en alsidig og eftertragtet kammermusiker og har modtaget flere stipendier og legater.

 

Italiensk jul med Concerto Copenhagen

Tirsdag den 15. december 2020 kl. 20

Entré: 120 kr.

Concerto Copenhagen med italienske julekoncerter

Lars Ulrik Mortensen – musikalsk ledelse

Program:

CoCoG. Torelli: Concerto Grosso, Concerto in forma di Pastorale per il Santissimo Natale, op. 8, nr. 6
F. Manfredini: Concerto Grosso, Per il santissimo natale, op. 3, nr. 12
A. Vivaldi: Violinkoncert, Il riposo per il SS. Natale, RV 270
P.A. Locatelli: Concerto Grosso, Per il Santo Natale, op. 1, nr. 8
A. Corelli: Concerto Grosso, Fatto per la Notte di Natale, op. 6, nr. 8


Foto: LEES foto

Danmarks barokorkester Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester samt et af de mest spændende og innovative i verden.

Siden 1999 har den internationalt anerkendte cembalist og kammermusiker Lars Ulrik Mortensen været tilknyttet som orkestrets kunstneriske leder. Mødet mellem Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen har ført til en spændende kunstnerisk og musikalsk rejse, som er værdsat og rost af publikum og kritikere verden over.

Dørene til kirken åbnes kl. 19.20 for dem med forhåndskøbte billetter.
Evt. resterende billetter sælges ved døren fra kl. 19.30.

Nytårskoncert "De fire årstider"

Tirsdag den 12. januar 2021 kl. 20

Entré: 120 kr.

Concerto Copenhagen med Vivaldis "De fire årstider"

VivaldiMusikalsk ledelse og violin: Fredrik From

Til årets store nytårskoncert får vi igen besøg af Concerto Copenhagen, som ligesom til julekoncerten spiller italiensk musik.

Programmet denne gang er:

A. Vivaldi: De fire årstider

De fire årstider (Le quattro stagioni) er fire violinkoncerter. De er Antonio Vivaldis mest kendte værk og i det hele taget et af det allermest kendte klassiske musikstykker i dag. Stykkerne blev skrevet i 1723 og uropført i 1725. De fire solokoncerter hedder "Foråret", "Sommeren", "Efteråret" og "Vinteren".

Danmarks barokorkester Concerto Copenhagen spillede sine første koncerter i 1991 og har siden udviklet sig til Skandinaviens førende barokorkester samt et af de mest spændende og innovative i verden.

Dørene til kirken åbnes kl. 19.20 for dem med forhåndskøbte billetter.
Evt. resterende billetter sælges ved døren fra kl. 19.30.