nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i

Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk via link nedenfor ved den enkelte koncert eller hos VisitNyborg - Nyborg Turistbureau, Torvet.

Arrangementer i adventstiden

Jul i den gamle kongeby

Lørdag den 4. december 2021

Kl. 11-11.20 i Nyborg Vor Frue Kirke

”Luk op for julen” - for børnefamilier

Et kort adventsarrangement midt i byens vrimmel: Hvad mon der dukker op, mens vi venter spændt på julen!

Ved kirke- og kulturmedarbejder Stine Frederiksen og sognepræst Ida Korreborg.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

Kl. 16-17 i Nyborg Vor Frue Kirke

Guitarkoncert med Mathias Kofoed Mortensen - og Michaela Šimková, sang

Mathias Kofoed Mortensen er født og opvokset i Odense, hvor han også er konservatorie-studerende på kandidaten i klassisk guitar. Han har sin afsluttende eksamen til december, og koncertprogrammet vil derfor bl.a. indeholde eksamensmateriale. Derudover er han tidligere kirkesanger i Nyborg Vor Frue Kirkes Højmessekor.

Som et friskt pust til koncerten, som hovedsageligt består af solistisk klassisk guitar, vil Mathias medbringe den tjekkiske sopran, Michaela Šimková, som studerer klassisk sang på Syddansk Musikkonservatorium.

Koncerten byder på musik fra det 20. århundrede af både folkelig og moderne art. Der vil blive fremført værker af bl.a. Lennox Berkeley, Vagn Holmboe, Heitor Villa-Lobos og Frederico García Lorca.

Fri entré.

Søndag den 5. december 2021

Kl. 16 i Nyborg Vor Frue Kirke         HUSK CORONAPAS

De 9 Læsninger - på 8 sprog

Nyborg er en international by, befolket med mennesker fra alverdens lande. I den traditionsrige adventsgudstjeneste, De 9 Læsninger, vil nogle af de mange herboende med fremmede tungemål i år læse i kirken – på grønlandsk, færøsk, engelsk, svensk, norsk, tysk, ungarsk – og selvfølgelig også på dansk. Der læses bibeltekster, der spænder fra skabelsen til Jesu fødsel - vekslende med musik og salmer. Alt sammen for at fejre det julebudskab, der forener kristne over hele jorden – og som sædvanlig sammenholdt af kormusik leveret af kirkens højmessekor under ledelse af organist Claus Tolstrup.

 

______________________________________________________________________

Lørdag den 11. december 2021

Kl. 11-11.20 i Nyborg Vor Frue Kirke

”Luk op for julen” - for børnefamilier

Et kort adventsarrangement midt i byens vrimmel: Hvad mon der dukker op, mens vi venter spændt på julen!

Ved kirke- og kulturmedarbejder Stine Frederiksen og sognepræst Ida Korreborg.

Tilmelding ikke nødvendig.


Kl. 15-16 i Korsbrødregårdens munkekælder         
HUSK CORONAPAS

Jule-syng-sammen

Hyggelig fællessang med kendte julesalmer og julesange - og en enkelt julehistorie - med organist Claus Tolstrup ved klaveret.

Der serveres gløgg og småkager.

Fri entré.

Søndag den 12. december 2021

Kl. 16 i Nyborg Vor Frue Kirke        HUSK CORONAPAS

Lucia-gudstjeneste

Ved sognepræst Mette Grymer

Stemningsfuld gudstjeneste for hele familien med Luciaoptog med Nyborg Vor Frue Kirkes pigekor - under ledelse af organist Gitte Berggreen.

___________________________________________________________________

Bachs Juleoratorium

J.S. Bach

Mandag den 13. december 2021 kl. 20.00

Forsalg af billetter her...

Entré: 150 kr.          HUSK CORONAPAS!

Koncerten varer ca. 1 1/2 time

J.S. Bach:
Juleoratoriet (del I – III, BWV 248)

Københavns Bachkor og Originalerne.org.

Solister:
Lise Bech Bendix (sopran), Nana Bugge Rasmussen (alt),
Leif Aruhn-Solén (tenor), Steffen Bruun (bas)

Dirigent: Jan Scheerer

 

Originalerne.org er et ensemble, som spiller på instrumenter (eller kopier heraf) fra 1600- og 1700-tallet og har specialiseret sig i den tids opførelsespraksis. Det betyder, at man prøver at komme så tæt som muligt på det udtryk, som komponisterne lagde i musikken. Her gør originalinstrumenterne virkelig en forskel!

 

Nytårskoncert

Tirsdag den 18. januar 2022 kl. 20.00             HUSK CORONAPAS

Jazz i fynsk stil

Entré: 100 kr.Erik Sørensen TrioLouise Hviid

Erik Sørensen, sax og klarinet

Jens Holgersen, bas

Morten Nordal, guitar

Louise Hviid, sang


Nyborg Vor Frue Kirke åbner 2022 med jazz i fynsk stil. Erik Sørensen, Jens Holgersen, Morten Nordal og Louise Hviid vil swinge kirkerummet med inciterende jazzrytmer.

Erik Sørensen behersker både traditionel jazz samt de store amerikanske evergreens soul, gospel og blues. Disse stilarter bringer både saxofonen og klarinetten i spil med en indlevelse, som er musikalsk bemærkelsesværdig.

Jens Holgersen blev født 1960 og voksede op på Nørrebro med elbassen i hånden i bl.a. bandet CaMafé. I 1983 flyttede han til Fyn, købte sig en kontrabas, og så stod den på folkemusik og jazz.

Guitaristen Morten Nordal er kendt for sin mesterlige teknik, som nærmest får guitaren til at klinge vokalt. Han er nok Fyns mest velrenommerede jazzmusiker, og ligesom de to øvrige tegner han jazzlivet på Fyn.

Til aftenens kirkekoncert har de 3 herrer den svendborgensiske sangerinde Louise Hviid med som prikken over i'et.

 

Kirke og Musik

Bo HoltenTirsdag den 8. marts 2022 kl. 19.30

Foredrag i kirken

Om kirkemusikkens store værker med Bo Holten

Al den musik, vi kender fra år 1000 til år 1500, er stort set alt sammen kirkemusik. Først senere kommer der verdslig musik til; den havde man hidtil aldrig skrevet ned. Komponist og dirigent Bo Holten vil præsentere kirkemusik af den HELT STORE slags fra 1199, fra 1539, fra 1594, fra 1729 og fra 1959. Alt sammen musik han selv har enten sunget eller dirigeret. Musik fra de sidste 800 år!

Fri entré.

Scarlatti og Stabat Mater

Domenico Scarlatti

Onsdag den 16. marts 2022 kl. 20.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

Entré: 100 kr.

Koncert

Musik af Domenico Scarlatti

med Musica Ficta og akkordeonist Bjarke Mogensen

Musica Ficta: 10 sangere og Bo Holten (dirigent)

Bjarke Mogensen: akkordeon

Program:

Stabat Mater for 10 sangere og akkordeon,

en messe-sats a capella,

sonater for cembalo arrangeret for og spillet på akkordeon af Bjarke Mogensen.

Domenico Scarlatti fødtes 1685 i Napoli i en rigtig musikerfamilie: 3 af hans brødre og hans far var også komponister – operakomponister nemlig, for det var det man var i Napoli på den tid. I 1685 fødtes også både Händel og Bach, og vor Scarlatti, Domenico, har lidt uretfærdigt stået i skyggen af de to store tyske barok-giganter.

Men det vil Musica Ficta og Bjarke Mogensen nu gøre noget ved ved opførelsen af nogle af de bedste af Scarlattis vidunderlige vokalværker, der aldrig har fået den påskønnelse de fortjener.

Først og fremmest det 10-stemmige Stabat Mater, der på mageløs vis fremmaner Jesu Moders klage og sorg ved sønnens kors i et ekspressivt 25 min. langt forløb, akkompagneret af Bjarke Mogensens akkordeon, som her tjener som den continuo-akkompagnatør, som ligger som basis for næsten al musik fra barokken.

Derforuden synger Musica Ficta også a capella en messe-sats, og Bjarke Mogensen spiller et udvalg af Scarlattis sonater:

555 sonater, det er hvad Domenico Scarlatti er blevet berømt for. Disse djævleblændte og ofte vanvittigt virtuose stykker passer ligeså godt under Vladimir Horowitz’ hænder som under enhver begavet cembalists. Og har tjent som det super-elegante indslag i enhver keyboardspillers koncerter i snart 300 år.

Men nu har Danmarks store akkordeon-spiller, Bjarke Mogensen, kastet sig over disse barokke virtuosperler og spiller dem på sit eget lodrette keyboard, så det klinger så autentisk, som havde Scarlatti tænkt dem sådan.

Bo Holten vil undervejs i koncerten fortælle om Scarlattis farverige liv og værk, bl.a. hans konkurrencespil med Händel i Rom omkring 1710, hvor de to unge genier duellerede på cembalo og orgel. Hvad udfaldet blev… ja det kan De få at vide ved koncerten.

 

Bachs Johannespassion

J.S. BachTirsdag den 12. april 2022 kl. 19.30 i Nyborg Vor Frue Kirke

Koncert

J.S. Bach: Johannespassionen

Med Universitäts- und Studenterchor og Akademische Orchesterverenigung der Friedrich-Schiller-Universität Jena, Tyskland

Dirigent: Sebastian Krahnert

Johannespassionen er fra 1724. Oprindelig var den en del af gudstjenesten langfredag, skrevet i to dele og i samtiden fremført med en timelang prædiken imellem delene.

Det var altså oprindelig kirkelig brugsmusik. Formålet med passionen var at fortælle Jesu lidelseshistorie. Til slut afrundes med en kor-epilog om frelse og opstandelse: Historien ender i lys.

I Bachs passionsmusik er ordet i centrum. Virkemidlerne er afmålte, og værket er smukt symmetrisk opbygget: Alt går op i en højere enhed. Men det er også direkte, intens og dramatisk musik. Hos Bach bliver Johannes-evangeliet ikke blot fortalt, som man så det hos tidligere komponister, det bliver fortolket og udlagt i musikken, og værkets opbygning og variation er i høj grad med til at skabe dramatikken.

Entré: 100 kr.