nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Kirkehøjskole

Kirkehøjskolen ved Nyborg Kirke

Kirkehøjskolen ved Nyborg Vor Frue Kirke har sædvanligvis to kirkehøjskolesøndage, én i september efter høstgudstjenesten og én i marts, samt fire kirkehøjskoleaftener hen over vinteren. De fire aftener har sædvanligvis et samlet, overordnet tema. Søndagene vil have hvert sit tema. Der kan også forekomme enkelte andre arrangementer i Kirkehøjskolen.

I efteråret 2022 er der koncert og foredrag om Kirke & Musik fra det coronaaflyste Kirkehøjskoleprogram sæson 2021/22.

Derudover er et nyt Kirkehøjskoleprogram for sæson 2022/23 under udarbejdelse.

Kirke & Musik

Den resterende del af Kirkehøjskoleprogrammet om Kirke & Musik:

Efterår: requiem med introduktion

John Frandsen

Tirsdag den 11. oktober 2022 kl. 19.00 i Korsbrødregården

Introduktion til koncert

Komponisten John Frandsen fortæller om sit værk Requiem.

Værket Requiem opføres i Nyborg Vor Frue Kirke kl. 20.00. Introduktionen slutter ca. kl. 19.30, og tilhørerne ved introduktionen lukkes som de første ind i kirken, når dørene åbnes for publikum ca. kl. 19.30.

Der er gratis adgang til introduktionen, men entré på 100 kr. til koncerten.

Foto: Marie Louise Munkegaard

Tirsdag den 11. oktober 2022 kl. 20.00 i Nyborg Vor Frue Kirke

Entré: 100 kr.

Koncert

John Frandsen: Requiem

Med Vokalensemblet Ars Nova og domorganist Kristian Krogsøe (Århus)

Dirigent: Paul Hillier

John Frandsen er en af vor tids førende kirkekomponister.

Hans Requiem fra 2010 blev uropført med orkester i 2013. Hos os opføres værket i en ny udgave for orgel, soli og kor. Vokalensemblet Ars Nova synger både solostemmer og korstemmer.

Værket udfolder hele den middelalderlige, latinske messetekst i fascinerende vekslen mellem musik, soli og korsatser samt intime solosalmer til dansksproget poesi af digteren Simon Grotrian.

Komponisten har tilegnet sit værk til ofrene for tragedien på den norske ø Utøya i 2011.

Dørene til kirken åbnes for publikum ca. kl. 19.30.