Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Calabash

OKT
10

Koncert med Calabash


Dato Tirsdag d. 10. oktober 2023, kl. 20:00
Sted Vor Frue Kirke, Nyborg, Gl. Torv 1, 5800 Nyborg
Medvirkende
Calabash
Pris
Entré 50 kr.
Koncert med Calabash

Tirsdag den 10. oktober 2023 kl. 20.00, spiller duoen Calabash, bestående af saxofonisten Jakob Mygind og marimbaspilleren Kai Stensgaard i Vor Frue Kirke, Nyborg. Koncerten er et samarbejde mellem musikere med rod i hver sin genre. Det er den klassiske Kai Stensgaard, der leverer træet i form af en 3 m lang specialbygget marimba, og den jazziske Jakob Mygind, der blæser på sine saxer i flere størrelser. 

Calabash byder på improvisationer og arrangementer af musik af bl.a. W.A.Mozart, J.S. Bach, Erik Satie, Ariel Ramirez, The Beatles og Abdulla Ibrahim. De to musikere vil også duellere i egne kompositioner og arrangementer af mexicansk folkloremusik.

De er begge nordjyske musikprismodtagere, idet Jakob Mygind modtog årets nordjyske jazzpris i 1994, og Kai Stensgaard var den første modtager af Nordjyllands Amts Musikpris i 1989.

Jakob Mygind spiller i det tidligere statsensemble, New Jungle Orchestra, som har turneret rundt i det meste af verden, bl.a. har de spillet ved Newport Jazzfestival, Carnegie Hall og Blue Note i New York City, Djakarta Jazz Festival, Sidney Operahus og for den japanske kejser, da dronningen for nylig besøgt Japan. Han er også kapelmester og komponist i sit eget jazzorkester Matchbrothers.

 Kai Stensgaard har givet koncerter i Europa, Mexico, Taiwan, Japan, USA, Chile, Argentina og Puerto Rico og har bl.a. uropført koncerter for marimba med symfoniorkestre og koncert bands. I 1999 blev han udvalgt, sammen med 5 internationale marimbasolister, til at give koncert ved First International Marimbafestival i Mexico, hvor han også gav masterclass for mexicanske marimbaspillere samt deltog i et dommerpanel, der kårede Mexicos bedste marimba solist. Siden har han ofte været tilbage i Mexico for at være solist ved store marimbafestivaler.

Yderligere oplysninger:

www.calabash.dk

www.kaistensgaard.com