Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Bachs påskekantater. Billetsalg i døren, eller online via link.

APR
04

Koncert med Bachs påskekantater. Billetsalg i døren, eller online via link.


Dato Tirsdag d. 4. april 2023, Kl. 20:00 til kl. 21:30
Sted Vor Frue Kirke, Nyborg, Gl. Torv 1, 5800 Nyborg
Pris
150 kr.
Koncert med Bachs påskekantater. Billetsalg i døren, eller online via link.

Concerto Copenhagen spiller påsken ind i Nyborg Vor Frue kirke. Med et hold af sangere, tager CoCo os med på en musikalsk rejse fra vemodige dansende rytmer og synders fristelser til festlig velkomstmusik.

 

Vi skal tilbage til foråret 1714 i Weimar, hvor den knapt 30-årige Johan Sebastian Bach er blevet forfremmet til kapelmester og skal vise greven, hoffet og menigheden sine evner som komponist med kantaterne “Himmelskönig sei willkommen” og “Widerstehe doch der Sünde”.

 

I ”Widerstehe doch der Sünde” skal både musikere og publikum modstå syndens fristelser i livet her på jorden. Musikken giver os et musikalsk billede på det farlige, synden, det vi skal kæmpe imod for at modtage det evige i himlen. Men den viser også hvor fristende og let det ville være at overgive sig til noget, der er så tiltrækkende. ”Det er altså ikke bare grimt men også fantastisk smukt på samme tid - på en sensuel og næsten erotisk måde”, beskriver Lars Ulrik Mortensen musikken.

 

I ”Himmelskönig sei willkommen” møder vi Jesus på vej ind til Jerusalem ridende på et æsel. Han mødes af en menneskeskare, der ønsker ham velkommen med palmeblade og sang. Kantaten er, som palmesøndag, festlig og munter, hvor skærtorsdag og langfredags lidelse og død kun anes i de fjerne. Et rammende billede på Jesus’ ydmyge og dog værdige indtog i Jerusalem.

 

Koncerten indledes med Telemanns Ouverture-suite i a-mol. I foråret 1714 var Telemann netop blevet gudfar til J.S.Bachs nyfødte søn, Carl Philipp Emanuel. Trods Ouverturen-suitens dansende rytmer fra den franske stil, er det som om musikken aldrig rigtig bliver munter, men forbliver vemodig - som en påmindelse om det, der venter skærtorsdag og langfredag, og derfor passende som indledning ikke bare til denne koncert, men også til påske.

 

MEDVIRKENDE:

 

Anna Orlowicz Millmann - Sopran

Steffen Jespersen - Kontratenor

Mathias Monrad Møller - Tenor

Joakim Larsson - Bass

Lars Ulrik Mortensen - Musikalsk ledelse

Concerto Copenhagen