Nyborg Provstiudvalg

Provstiudvalgets opgaver:

Provstiudvalget godkender kirke- og præstegårdskassernes budgetter og – efter uvildig revision af provstirevisor – deres regnskaber.

Provstiudvalget afholder budgetsamråd for alle menighedsråd i provstiet, hvor der forhandles om en fælles udgiftspolitik og om prioritering af større projekter som f.eks. restaureringsopgaver, anskaffelser og bygningsvedligeholdelse. Provstiudvalget meddeler det samlede beløb for den kirkelige ligning til den kommunale forvaltning.

Provstiudvalget har tilsyn med, at menighedsrådenes administration og forvaltning er i overensstemmelse med gældende love og regler. Provstiudvalget skal udtale sig i sager, hvor menighedsråd ønsker at købe, sælge, opføre eller nedrive ejendom og ved istandsættelses- og ombygningsarbejder, der kræver stiftsøvrighedens godkendelse.

Provsten og provstiudvalgets bygningskyndige holder provstesyn hvert fjerde år over alle kirker og bygninger, som ejes af menighedsrådene.

Provstiudvalgets medlemmer vælges hvert fjerde år af menighedsrådsmedlemmerne i provstiet. Nyborg Provstiudvalg har fem valgte medlemmer og en præsterepræsentant, valgt af provstiets præster, samt provsten, der er født medlem. Provstisekretæren er sekretær for provstiudvalget.

Medlemmerne af Nyborg Provstiudvalg

Hans Bredmose SimonsenProvst Hans Bredmose Simonsen
(formand)

Provstikontoret