Nyborg Kirkegårde

KirkegårdskontoretKirkegårdskontoret (vis på kort)
Kronprinsensgade 34, 5800 Nyborg

Åbningstid: Mandag–fredag kl. 9.00–12.30

Cvr-nr.: 3468 1546

Kirkegårdsleder: Anders Beck Larsen

KirkegårdskontoretNyborg Kirkegårdskapel (vis på kort)
Kronprinsensgade 34, 5800 Nyborg
(Kapellet ligger lige efter Kirkegårdskontoret, når man kommer ind på Nyborg Kirkegård.)

Se Nyborg Kirkegårdskapel på Google Street View

Krigs- og krigergrave

Rundvisning på Nyborg Assistenskirkegård

Onsdag den 18. september 2019 kl. 17.00

Mødested: Inden for hovedindgangen, Vestergade 38, Nyborg.

Commonwealth-grave                        Frihedskæmperplakette

John Maalø Larsen fra Nyborg Lokalhistoriske Arkiv viser rundt på Nyborg Assistenskirkegård, hvor han vil fortælle om de gravsteder, der har relation til Anden Verdenskrig.

På kirkegården ligger ud over Kaptajn Wesenberg også Commonwealth soldater, tyske soldater og en enkelt sovjetisk krigsfange.

Fra den danske modstandskamp ligger en frihedskæmper, en krigssejler, og der er rejst en mindesten over Mogens Erik Nielsen, der var byleder for modstandsbevægelsen i Nyborg.

På kirkegården finder man også et minde for de søfarende, som mistede livet under Anden Verdenskrig, ligesom der her er begravet et stort antal tyske flygtninge.

Luftfoto Nyborg Kirkegård

Find gravsted på Nyborg Kirkegård
Brug vores gravstedssøger til at finde dine afdøde slægtninge på kirkegården. Det er muligt at søge på navn, fødsels- og dødsår. Du får oplyst afdeling og gravnummer, og placeringen vises på et luftfoto over kirkegården.

Luftfoto Nyborg AssistenskirkegårdFind gravsted på Nyborg Assistenskirkegård

Køb og læs bogen om Nyborg kirkegårdes spændende historie:

Forside Den smukkest anlagte kirkegaardDen smukkest anlagte Kirkegaard: gravkultur i Nyborg gennem 200 år/
Linda Petersen og Kurt Risskov Sørensen. - Red. Kurt Risskov Sørensen. - Nyborg: Østfyns Museer, 2013. - 103 sider: ill. (farver)