nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

 

Christian PræstholmOnsdag den 27. september kl. 20

Christian Præstholm & Højmessekoret

Reformationskoncert

ALTERNATIM for orgel og kor

Musik over Luther-salmer komponeret og spillet af Christian Præstholm.
Nyborg Vor Frue Kirkes højmessekor synger korversene vekselvis med orgelkoralerne.

I flere århundreder efter Martin Luther eksisterede den liturgiske praksis at fremføre salmerne vekselvis imellem menighedssang, én- eller flerstemmigt kor og orgel.

Denne såkaldte alternatim er gået af mode i dag, men som led i fejringen af reformations-jubilæet har Christian Præstholm brugt kendte Luther-salmer til at komponere mere nutidige korsatser og orgelkoraler som opføres vekselvis – efter alternatim-praksis.

Til aftenens koncert vil højmessekoret, under ledelse af Nyborg Kirkes egen organist Claus Tolstrup, stå for korversene, mens Christian Præstholm selv vil spille orgelkoralerne.

Christian Præstholm er uddannet både som organist og musikteoretiker fra Det Jyske Musikkonservatorium med viderefølgende orgelstudier i Paris og London. Han var lærer i teori og orgel i 1999-2016, men har siden koncentreret sig om sine kompositioner ved siden af at være organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers. Hans store arbejdsomhed har bragt ham til hele Europa som solist og kammermusiker, og han har desuden skrevet mere end 200 orgelkoraler samt musik for både kor, ensembler, solister – ikke mindst i form af bestillingsværker til bl.a. Musikkens Hus i Aalborg samt Viborg og Haderslev Domkirke.

Musikken til aftenens koncert er støttet af Dansk Komponistforening og Augustinusfonden som opbakning til dette nytænkende koncept med dejlige Luther-salmer i forgrunden. Vi vil således både høre udfordrende korsatser med lokale kræfter og storslået orgelmusik i en flot kombination.

Entré: 50 kr.

 

LutherbandSøndag den 15. oktober kl. 16

Hva' så Luther?

Reformationskoncert

Luther-band med musikerne Betty og Peter Arendt, Per Vibskov, Søren Andresen, Anders Matti Pedersen og Christian Arendt.

Uhøjtidelig cabaret-koncert om Luthers liv og tanker, som inviterer publikum med til fællessang undervejs.

Nye sange om Martin Luther og reformationens betydning for tro til alle tider. De 14 sange fra Hva' så Luther er hentet fra den tyske evangeliske kirkes centrum og oversat til dansk af salmedigteren Holger Lissner.

Det er salmer, som skal høres med et glimt i øjet. Det er stille sange og støjende sange. Der er skillingsviser om Martin Luther og hans kone Katarina von Boas' liv. Der er renæssancemusik. Der er rockmusik. Der er popmusik.

Medvirkende er Betty Gregers Arendt, sang og Peter Arendt, orgel, begge kirkemusikere, Søren Andresen, klaver, leder af værkstedet GudstjenesteLIV, Anders Pedersen på det latinamerikanske slagtøjsinstrument cajun, Per Vibskov, bas, til daglig provst og på rockguitar, Christian Arendt, der i sin tid var med til at starte bandet MALURT. 

Arrangeret i samarbejde med Nyborgmødet og Hotel Nyborg Strand

Fri entré. Alle er velkomne.

 

Onsdag den 25. oktober kl. 20

Singh & Goldschmidt

Singh & GoldschmidtKlezmer-inspireret musik

Singh & Goldschmidt består af Anders Singh Vesterdahl på harmonika og Henrik Goldschmidt på obo og vokal. Begge er de virtuoser, begge brænder de for musikken, og sammen skaber de et mangefacetteret musikalsk univers, der opløfter og får hjertet til at skælve.

Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt fører publikum på en musikalsk rejse, som stemmer sindet blidt og hjertet varmt.

Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske værker, Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt.

Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer en stor del af musikken selv. Henrik Goldschmidt nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer, og musikken tager langt hen ad vejen afsæt netop i klezmertraditionen. Anders Singh Vesterdahl har indiske rødder og en solid fundering i Balkan- og sigøjnermusikken og bidrager med en særlig, verdensmusikalsk sound.

Musikken er rytmisk, meget melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i sine lange improvisationer og jiddishe sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musisk forført og forlader koncerten med tonale perlerækker svævende for sit indre øre, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Entré: 50 kr.

 

Detfynske kammerkorOnsdag den 15. november kl. 20

Det Fynske Kammerkor

"Musik i mørket"

Dirigent: Alice Granum

 

Fin, nærmest transparent, homogen og smidig er nogle
af de adjektiver, som ofte anvendes om Det Fynske Kammerkors klang. Og netop klangdyrkelse har været central i de mere end 25 år koret har eksisteret.

Den karakteristiske klang skyldes ikke mindst dirigenten Alice Granum. I hendes kyndige hænder formidles musik og tekst ukunstlet, let og legende. Dette har gjort DFK efterspurgt i både ind- og udland.

Koret har en omfattende koncertvirksomhed og har tillige udgivet en række velanmeldte cd’er. Det bevæger sig mest inden for a cappella-musikken med hovedvægt på nordisk korlyrik, men laver også projekter med blandt andet Odense Symfoniorkester.

Entré: 50 kr.

 

Lørdag den 9. december kl. 16 - i forbindelse med julemarkedet

Københavns Drengekor & Helen Davies, harpe

Julekoncert med Det Kgl. Kantori og harpeKøbenhavns Drengekor

Dirigent: Ebbe Munk

Københavns Drengekor er et af Danmarks mest anerkendte kor med mere end 90 år bag sig. Koret har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og har vundet internationalt ry med sine turnéer over det meste af verden.

Koret synger både a cappella og med orkester. Ved store koncerter med landets førende orkestre medvirker op mod 120 sangere, idet et veluddannet mandskor lægger den klanglige bund i musikken. Ved andre koncerter synger koret i mindre hold. Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer.

Siden 1991 har Ebbe Munk været korets kunstneriske og administrative leder.

Koret har oplevet en stigende interesse fra udlandet og har derfor de senere år turnéret med stigende intensitet. Således rejser koret årligt på en større, gerne oversøisk, turné og supplerer med en eller flere mindre rejser i Europa. Koret giver, særligt i Europa, gerne koncerter i festivalregi.

Helen Davies er som harpenist særdeles vidtfavnende. I hendes omfattende musikalske karriere har hun kombineret orkesterstillinger som soloharpenist i både Irland og Skandinavien med forskning i harpemusik fra 17- og 1800-tallet, arrangeret og spillet såvel traditionel irsk musik samt folketoner fra hendes hjemegn, Wales. Siden 1989 har hun desuden arbejdet med improviseret og elektronisk musik sammen med sin mand, trompetisten og komponisten Palle Mikkelborg, med hvem hun har turnéret i Skandinavien, Australien, Det Fjerne Østen og USA. Hun har også arbejdet tæt sammen med Københavns Drengekor og været på omfattende turnéer med dem.

Forsalg: visitnyborg.dk eller Bureauet Nyborg, Torvet, tlf. 6333 8090
Forsalg starter d. 9. november kl. 10. Dørene åbnes til kirken kl. 15.15 på dagen.
(evt. resterende billetter sælges (uden gebyr) v. døren kl. 15.30 på dagen)

Entré: 120 kr. (+ ordregebyr: 5 kr.)