nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

 

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

 

Tirsdag den 26. marts 2019 kl. 20          Forsalg af billet her...Brahms Trio Moskva

VED DE RUSSISKE MUSIKKONSERVATORIERS MORGENGRY

Nikolaj Satjenko, violin
Kirill Rodin, cello
Natalia Rubinstein, klaver

Brahms Trio

Program:

Anton Rubinstein (1829-1894):
Klavertrio i g-mol, opus 15 nr. 2

Sergej Youferov (1865-1927):
Klavertrio i c-mol, opus 52 - dedikeret til Anton Rubinstein

P. Tjajkovskij (1840-1893):
Klavertrio i a-mol, opus 50 - “Til minde om en stor kunstner”

Det er kammermusik på topniveau, når Brahms-klavertrioen spiller i Nyborg Vor Frue Kirke. Musikerne i ensemblet tæller iblandt de førende i Rusland: Mens Nikolaj Satjenko og Kirill Rodin har vundet førstepriser i den verdensberømte Tjajkovskij-konkurrence i Moskva, har Natalia Rubinstein, som desuden er kammermusikprofessor på det verdensberømte Tjajkovskij-konservatorium i Moskva, siden 2002 været ”Æreskunstner af den Russiske Føderation”.

Og det er netop Tjajkovskij-konservatoriet, der spiller en afgørende rolle i koncertens program: Det var brødrene Anton og Nikolaj Rubinstein, som i midten af 1800-tallet grundlagde musikkonservatorierne i hhv. Skt. Petersborg og Moskva, hvorfor programmet forholder sig til ”De russiske musikkonservatoriers morgengry”.

Under koncerten i Nyborg Kirke fremfører Brahms-trioen således værker, der enten er komponeret af eller tilegnet disse to brødre, hvis virke som musikere og konservatorieledere skulle få afgørende indflydelse på hele den russiske musikhistories udvikling frem til i dag.

Brahms Trio har optrådt i nogle af verdens mest betydningsfulde koncertsale såsom Den Store Sal på Musikkonservatoriet i Moskva, Den Store Sal i Filharmonien i Warszawa, Lisinsky-Koncertsalen i Zagreb, Seoul Art Centre samt andre koncertsteder i Moskva, Skt. Petersburg, Bruxelles, Wien, Rom, Paris, Melbourne, Hong Kong m.fl. - og kommer altså til Nyborg nu!

Allerede i 1999 og med Den Russiske Føderations Kulturministerium, Moskvas Statslige Akademiske Filharmoniske Selskab samt Goethe-instituttet som protektorer, gik musikerne i Brahms Trio i gang med deres store indspilningsprojekt, antologien af russiske klavertrioer. En opgave, der vil genoplive glemte sider af den russiske musikhistorie ved en nyfortolkning af den nationale kulturarv, som tager udgangspunkt i en nutidig opførelsesæstetik. Musikerne er således på vej til at udgive samtlige klavertrioer, der blev komponeret i Rusland i det 19. og 20. århundrede, hvoraf det første sæt af fem cd’er forventes udgivet i slutningen af 2019.

Den korte turné i Danmark gennemføres med venlig støtte fra bl.a. Oticon Fonden, Knud Højgaards Fond og Ernst og Vibeke Husmans Fond.

Koncerten varer ca. 120 min. inkl. pause.

Entré: 100 kr.

 

Tirsdag den 16. april 2019 kl. 20

Toke Møldrup - cello

J.S. Bach: Cellosuiter

Toke MøldrupBachs suiter for solocello er komponeret i perioden 1717-23. De er nogle af de vigtigste og mest bemærkelsesværdige solokompositioner, der nogensinde er skrevet for cello, og de hører til blandt Bachs musikalsk set største værker med en uendelig rigdom og dybde i afbalanceret musikalsk skønhed.

Celloen spiller en enkelt tone ad gangen, men musikken rummer i suiterne nærmest tre- og firestemmig kontrapunktisk og polyfon musik i én enkelt musikalsk linje. Suiterne begynder alle med et præludium, og herefter følger fem satser, hver bestående af én af baroktidens danseformer. En engelsk kritiker skrev engang, at cellosuiterne er énstemmig musik, hvori en mand har skabt Guds dans.

Cellisten Toke Møldrup er modtager af det prestigefyldte Dronning Ingrids Hæderslegat, samt Augustinus Fondens Jubilæumsbevilling 2017-2020. Han er prisvinder ved flere internationale konkurrencer og har spillet koncerter i store dele af verden, i bl.a. Weill Recital Hall at Carnegie Hall, Wigmore Hall, Musikverein Wien, Dai-ichi Seimei Hall, Tokyo m.m. Solist med de fleste danske symfoniorkestre og en hyppig gæst i danske musikforeninger, bl.a. med kollegerne Lars Bjørnkjær og Katrine Gislinge i Den Danske Klavertrio. Han har optrådt som solist med de fleste danske symfoniorkestre under dirigenter som Aldo Ceccato, Sanntu Rouvali, Lan Shui og Joshua Weilerstein, og har spillet ved festivaler såsom Bergen Festspillene, Lincoln International Chamber Music Festival, Monte-Carlo Spring Arts Festival og Oberstdorf Musiksommer.

Hans store interesse for celloens udvikling gennem tiderne afspejler sig i serien af udgivelser: den anmelderroste indspilning af Bachs suiter for solocello, som udkom i 2018, udgivelsen “Cello Libris” - den nulevende amerikanske komponist Geoffrey Gordons samlede værker for cello, der udkommer i 2019, samt de samlede indspilninger af Beethovens og Brahms’ sonater med pianisterne Yaron Kohlberg og Katrine Gislinge, som udkommer i 2019-20. Toke Møldrup er desuden fortsat med til at udvikle cellorepertoiret gennem samarbejder med mange nulevende komponister, blandt dem den europæiske premiere på John Williams’ cellokoncert, Svend David Sandströms Nordiske Messe, Geoffrey Gordons cellokoncert og Christian Winther Christensens koncert for cello og accordeon.

Toke Møldrup har for tiden orlov fra sit job som solocellist i Copenhagen Phil for bedre at kunne varetage sine mange solistiske opgaver.  Han er siden 2005 lærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han selv studerede hos professorerne Morten Zeuthen og Tim Frederiksen. Desuden konzerteksamen fra Hochschule für Musik, Karlsruhe, samt privatstudier hos bl.a. Hans Jensen (Northwestern School of Music), Valter Despalj (Zagreb Academy of Music) og Alban Berg Kvartetten i Wien og Köln. Han spiller på en David Tecchler cello, Rom 1697, venligst udlånt til ham af Augustinus Fonden.

Entré: 50 kr.

 

Fredag den 24. maj 2019

Kulturnat i Nyborg

Program for Nyborg Vor Frue Kirke og Korsbrødregården er under udarbejdelse.

 

Onsdag den 29.maj 2019 kl. 20

DUVE - Det Unge VokalEnsemble

Dirigent: Poul Emborg

Liflig og sommerlig kormusik - heriblandt musik af Benjamin Britten.

Det Unge VokalEnsemble (DUVE) fra København er et markant fællesskab af unge, dygtige sangere, der brænder for at frembringe vokalmusik på et højt kunstnerisk niveau. Deres ambition er at skabe intenst musikalsk nærvær som fælles klangbund for stærke, betydningsfulde oplevelser, der vækker genklang hos såvel publikum som den enkelte sanger. De søger ind til kernen af klangen og den musikalske fortælling, og det oprigtige og vedkommende udtryk kan mærkes.

Ensemblet blev grundlagt i 2009 af Kristine og Jakob Vad og har siden da indtaget en stærk position i det københavnske musikliv. I 2011 overtog Poul Emborg den kunstneriske ledelse og førte ensemblet frem til dets nuværende form.

Entré: 100 kr.

Duve