nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

 

Onsdag den 2. august kl. 20Trias

Udendørs caféaften i Korsbrødregården

Folkemusik-kvartetten Trias

Christoffer Thorhauge Dam - violin, viola
Jonas Kongsted - violin, viola, mandolin
Rasmus Nielsen - piano, harmonium, guitar
Sørens Østergaard Pedersen - kontrabas

Trias opstod i Odense i 2008 i mødet mellem Jonas, Rasmus og Christoffer, der dengang studerede på folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense, og Søren, der studerede på rytmisk linje.

Med udgangspunkt i den traditionelle danske og nordiske musik arbejder Trias hovedsageligt med egne nye kompositioner.

Trias vandt de danske mesterskaber i folkemusik i 2011, og i slutningen af 2012 modtog Trias en Danish Music Award (Danish "Grammy"), som "Årets Nye Talent". Trias' debut-album, "Trias", udkom i oktober 2012 og blev nomineret til en Danish Music Award 2013 som årets album. I september 2016 udkom deres 2. album “Efter Horisonten”. Trias har spillet koncerter i Belgien, Tyskland, Norge og i Danmark.

Der venter publikum en hyggelig, musikalsk aften - udendørs i gården, hvis vejret arter sig fra den lune og sommerlige side! Ellers rykkes der indendørs.

Fri entré - Mulighed for at købe drikkelse - Husk varmt tøj !

Indgang til gården er til højre for kirken: Korsbrødregade 2 eller Adelgade 1 gennem porten.

 

Duo DanicaOnsdag den 6. september kl. 20

Reformationsarrangement
"Vor Gud han er så fast en borg"

Duo Danica & Emmy Haahr

Komponisten Bo Grønbech har komponeret musikken til koncertprogrammet, der blandt andet indeholder bearbejdelser over 4 af Luthers kernesalmer: ”Af dybsens nød”, ”Behold os, Herre, ved dit ord”, ”Nu fryde sig hver kristen mand” samt den vel nok mest kendte salme ”Vor Gud han er så fast en borg”.

Alle fire salmer synges som fællessalmer, og Bo Grønbech har lavet bearbejdelser for obo og orgel, som lægger sig tæt op ad Luthers tekster.

De 95 teser bliver læst op neutralt mellem de fire store salmer. Teserne sammenfattes i grupper uden at det vil gå ud over helhedsindtrykket.

Musik: Originalmelodier til de 4 salmer. Bo Grønbech: bearbejdelser og fantasier

Teksterne læses af: Emmy Haahr: teolog og sognepræst i Malling, Beder

Duo Danica består af Merete Hoffmann, tidl. solooboist i Aarhus Symfoniorkester, og
Asger Troelsen, organist og kantor i Ravnsbjergkirken, Viby J.

Koncerten varer 60 min.

Entré: 50 kr.

 

 

Kort reformationsturFredag den 8. september - Kirkens Døgn i Fyens Stift

På tur igennem
REFORMATIONEN PÅ ØSTFYN
i kirker og på slot

Kirkerne i Nyborg Provsti og Nyborg Slot indbyder
til en historisk rundtur igennem reformationstidens
store begivenheder og omvæltninger.

På rundturen til fire kirker vil historisk konsulent og kulturformidler Rasmus Agertoft hvert sted fortælle lidt om kirkens historie og lave punktnedslag i reformationens store virkningshistorie. Efter Nyborg Vor Frue Kirke går vi til Nyborg Slot.

På Nyborg Slot bydes på festmiddag i middelalderens skær og med middelalderens musik med duoen Krydsfelt på blokfløjter og drejelire. Museumsdirektør Erland Porsmose vil fortælle om den dramatiske historie, der fandt sted under reformationen netop her på Østfyn.

Program:
Kl. 14.00: Afgang fra Nyborg Vor Frue Kirke
Kl. 14.30: Svindinge Kirke
Kl. 15.20: Frørup Kirke
Kl. 16.15: Vindinge Kirke
Kl. 17.10: Nyborg Vor Frue Kirke
Kl. 18.15: Nyborg Slot
Kl. 21.00: Tak for i dag

Billet er påkrævet og kan købes fra den 15. august 2017
på www.visitnyborg.dk eller hos Bureauet, Torvet i Nyborg.
Billetpris: 200 kr. + ordregebyr: 5 kr., som dækker middagen.
Drikkevarer til middagen købes på slottet.

Tilmeldingsfrist: fredag den 1. september 2017

Buskørsel er inkluderet i arrangementet. Hvis man ønsker kun at deltage i dele af programmet, må man selv arrangere kørsel. Arrangementerne i kirkerne er gratis.


Nyborg Provsti                                   Arrangører: Nyborg Provsti og Nyborg SlotNyborg Slot

 

Christian PræstholmOnsdag den 27. september kl. 20

Christian Præstholm & Højmessekoret

Reformationskoncert

ALTERNATIM for orgel og kor

Musik over Luther-salmer komponeret og spillet af Christian Præstholm.
Kor: Nyborg Vor Frue Kirkes højmessekor

Christian Præstholm er organist ved Sct. Mortens Kirke i Randers samt timelærer ved Det Jyske Musikkonservatorium. Han har givet talrige koncerter i Danmark, Frankrig, England, Tyskland, Island og Polen mest som orgelsolist eller i kammermusikalske sammenhænge, men også som orgelimprovisator, komponist og arrangør. Har skrevet værker for kor, orgel, diverse solister og kammerensembler, og har bl.a. en lang række kirkemusikalske værker bag sig.

Entré: 50 kr.

 

Onsdag den 25. oktober kl. 20

Singh & Goldschmidt

Singh & GoldschmidtKlezmer-inspireret musik

Singh & Goldschmidt består af Anders Singh Vesterdahl på harmonika og Henrik Goldschmidt på obo og vokal. Begge er de virtuoser, begge brænder de for musikken, og sammen skaber de et mangefacetteret musikalsk univers, der opløfter og får hjertet til at skælve.

Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt fører publikum på en musikalsk rejse, som stemmer sindet blidt og hjertet varmt.

Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske værker, Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt.

Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer en stor del af musikken selv. Henrik Goldschmidt nærer stor kærlighed til den traditionelle, jødiske klezmer, og musikken tager langt hen ad vejen afsæt netop i klezmertraditionen. Anders Singh Vesterdahl har indiske rødder og en solid fundering i Balkan- og sigøjnermusikken og bidrager med en særlig, verdensmusikalsk sound.

Musikken er rytmisk, meget melodiøs og forunderligt rørende. Den taler til hjertet i sine lange improvisationer og jiddishe sange, og den gør det vanskeligt at holde fødderne i ro i de glade, udadvendte dansenumre. Man bliver musisk forført og forlader koncerten med tonale perlerækker svævende for sit indre øre, indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Entré: 50 kr.

 

Detfynske kammerkorOnsdag den 15. november kl. 20

Det Fynske Kammerkor

"Musik i mørket"

Dirigent: Alice Granum

 

Fin, nærmest transparent, homogen og smidig er nogle
af de adjektiver, som ofte anvendes om Det Fynske Kammerkors klang. Og netop klangdyrkelse har været central i de mere end 25 år koret har eksisteret.

Den karakteristiske klang skyldes ikke mindst dirigenten Alice Granum. I hendes kyndige hænder formidles musik og tekst ukunstlet, let og legende. Dette har gjort DFK efterspurgt i både ind- og udland.

Koret har en omfattende koncertvirksomhed og har tillige udgivet en række velanmeldte cd’er. Det bevæger sig mest inden for a cappella-musikken med hovedvægt på nordisk korlyrik, men laver også projekter med blandt andet Odense Symfoniorkester.

Entré: 50 kr.

 

Lørdag den 9. december kl. 16 - i forbindelse med julemarkedet

Københavns Drengekor & Helen Davies, harpe

Julekoncert med Det Kgl. Kantori og harpeKøbenhavns Drengekor

Dirigent: Ebbe Munk

Københavns Drengekor er et af Danmarks mest anerkendte kor med mere end 90 år bag sig. Koret har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og har vundet internationalt ry med sine turnéer over det meste af verden.

Koret synger både a cappella og med orkester. Ved store koncerter med landets førende orkestre medvirker op mod 120 sangere, idet et veluddannet mandskor lægger den klanglige bund i musikken. Ved andre koncerter synger koret i mindre hold. Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer.

Siden 1991 har Ebbe Munk været korets kunstneriske og administrative leder.

Koret har oplevet en stigende interesse fra udlandet og har derfor de senere år turnéret med stigende intensitet. Således rejser koret årligt på en større, gerne oversøisk, turné og supplerer med en eller flere mindre rejser i Europa. Koret giver, særligt i Europa, gerne koncerter i festivalregi.

Helen Davies er som harpenist særdeles vidtfavnende. I hendes omfattende musikalske karriere har hun kombineret orkesterstillinger som soloharpenist i både Irland og Skandinavien med forskning i harpemusik fra 17- og 1800-tallet, arrangeret og spillet såvel traditionel irsk musik samt folketoner fra hendes hjemegn, Wales. Siden 1989 har hun desuden arbejdet med improviseret og elektronisk musik sammen med sin mand, trompetisten og komponisten Palle Mikkelborg, med hvem hun har turnéret i Skandinavien, Australien, Det Fjerne Østen og USA. Hun har også arbejdet tæt sammen med Københavns Drengekor og været på omfattende turnéer med dem.

Forsalg: visitnyborg.dk eller Bureauet Nyborg, Torvet, tlf. 6333 8090
Forsalg starter d. 9. november kl. 10. Dørene åbnes til kirken kl. 15.15 på dagen.
(evt. resterende billetter sælges (uden gebyr) v. døren kl. 15.30 på dagen)

Entré: 120 kr. (+ ordregebyr: 5 kr.)