nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Julemarkedsarrangementer ved Nyborg Vor Frue Kirke den 1.-3. december og den 9.-10.december

Fredag den 1. december

Kl. 17 i Nyborg Vor Frue Kirke

Koncert med Nyborg Motetkor

Lørdag den 2. december

Kl. 11-11.15 i Nyborg Vor Frue Kirke

”Luk op for julen”
Advent for børn.

Kl. 14-15 i Korsbrødregårdens munkekælder

Frk. Hansens Guitarduo

Anna Bettina Dalmark og Leif Enevig spiller julemusik for klassisk guitar i den middelalderlige kælder.

Der serveres gløgg og småkager.

Kl. 15-16 i Korsbrødregårdens munkekælder

Jule-syng-sammen

Hyggelig fællessang med kendte julesalmer og julesange under ledelse af organist Gitte Berggreen og kirkesanger Vibeke Tranberg.

Der serveres gløgg og småkager.

Søndag den 3. december

Kl. 10 i Nyborg Vor Frue Kirke

Højmesse, 1. søndag i advent

Ved sognepræst Mette Grymer. Der er kirkekaffe i Korsbrødregården efter gudstjenesten.

Kl. 14 i Nyborg Vor Frue Kirke

Børnegudstjeneste og juleværksted
Julens fortælling

Med fortæller Esther Rutzou. I hendes fortælling Det stædige æsel, de måbende får og de tre vise kameler er det dyrene, der fortæller juleevangeliet. Og måske har de ikke helt forstået, hvad det hele handler om – men heldigvis er den enfoldige ko i stalden og kan sætte historien på plads.
Dyrenes fortælling er spækket med sange, og alle i kirken, små og store, inviteres til at danse med æslet, rappe med fårene og gå hele vejen til Betlehem sammen med de tre vise kameler.

Bagefter er der juleværksted i Korsbrødregården, hvor vi julehygger og binder adventskranse. Der er julegodter og saftevand - samt kaffe til de voksne.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Lørdag den 9. december

Kl. 11-11.15 i Nyborg Vor Frue Kirke

”Luk op for julen”
Advent for børn.

Lørdag den 9. december kl. 16 i Nyborg Vor Frue Kirke

Københavns Drengekor & Helen Davies, harpe

Julekoncert med Det Kgl. Kantori og harpeKøbenhavns Drengekor

Dirigent: Ebbe Munk

Københavns Drengekor er et af Danmarks mest anerkendte kor med mere end 90 år bag sig. Koret har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og har vundet internationalt ry med sine turnéer over det meste af verden.

Koret synger både a cappella og med orkester. Ved store koncerter med landets førende orkestre medvirker op mod 120 sangere, idet et veluddannet mandskor lægger den klanglige bund i musikken. Ved andre koncerter synger koret i mindre hold. Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer.

Siden 1991 har Ebbe Munk været korets kunstneriske og administrative leder.

Koret har oplevet en stigende interesse fra udlandet og har derfor de senere år turnéret med stigende intensitet. Således rejser koret årligt på en større, gerne oversøisk, turné og supplerer med en eller flere mindre rejser i Europa. Koret giver, særligt i Europa, gerne koncerter i festivalregi.

Helen Davies er som harpenist særdeles vidtfavnende. I hendes omfattende musikalske karriere har hun kombineret orkesterstillinger som soloharpenist i både Irland og Skandinavien med forskning i harpemusik fra 17- og 1800-tallet, arrangeret og spillet såvel traditionel irsk musik samt folketoner fra hendes hjemegn, Wales. Siden 1989 har hun desuden arbejdet med improviseret og elektronisk musik sammen med sin mand, trompetisten og komponisten Palle Mikkelborg, med hvem hun har turnéret i Skandinavien, Australien, Det Fjerne Østen og USA. Hun har også arbejdet tæt sammen med Københavns Drengekor og været på omfattende turnéer med dem.

Forsalg: visitnyborg.dk eller Bureauet Nyborg, Torvet, tlf. 6333 8090
Forsalg starter d. 9. november kl. 10. Dørene åbnes til kirken kl. 15.15 på dagen.
(evt. resterende billetter sælges (uden gebyr) v. døren kl. 15.30 på dagen)

Entré: 120 kr. (+ ordregebyr: 5 kr.)

Søndag den 10. december

Kl. 10 i Nyborg Vor Frue Kirke

Højmesse, 2. søndag i advent

Ved sognepræst Marianne Skovmand.

Kl. 16 i Nyborg Vor Frue Kirke

Lucia-gudstjeneste

Ved sognepræst Chr. v. Tangen Sivertsen.
Luciaoptog med Nyborg Vor Frue Kirkes pigekor
og Nyborg Musikskoles børnekor.