nyborgkirke.dk > Aktiviteter > Koncerter og andre arrangementer

Koncerter og andre arrangementer

Hvis ikke andet er anført, finder koncerterne sted i Nyborg Vor Frue Kirke, Gammel Torv 1, 5800 Nyborg (vis på kort).

Arrangører af koncerterne: Organist Claus Tolstrup og organistassistent Gitte Berggreen.

Billetter:

Der kan købes billetter ved døren fra ca. en halv time før koncertstart.

Der er forsalg til koncerterne på visitnyborg.dk eller hos Bureauet Nyborg, Torvet.

Chris Minh DokyOnsdag den 25. april kl. 20

Chris Minh Doky: "Transparency"

Chris Minh Doky: bas
Peter Rosendahl: piano
Jonas Johansen: trommer

Chris Minh Doky har igennem mere end to årtier kontinuerligt været én af en af verdens mest efterspurgte og anerkendte jazzsolister. Han er kendt for sin unikke og innovative tilgang til sit instrument, kontrabassen.

Entré: 100 kr.

Onsdag den 23. maj kl. 20

SoulSingers

Gospelkoncert

Under ledelse af Janne Wind.

Entré: 50 kr.

Fredag den 1. juni kl. 22

Kulturnat 2018 i Nyborg Kirke

"Tiden og Musikken"
Poesi og klezmermusik i en anderledes kulturnatgudstjeneste

Tekster af de 3 store danske poeter: Inger Christensen, Poul Borum, Benny Andersen
+ Kirkefaderen Augustin.

Musikken er klezmermusikken.

Jens Schou, klarinet; Anders Singh Vesterdahl, harmonika.

Oplæser: sognepræst Marianne Aagaard Skovmand

Fri entré.

Nordisk høstfestival

3 koncerter i Nyborg Vor Frue Kirke

Til de 3 koncerter i festivalugen er entréen på 50 kr.
Forsalg: www.visitnyborg.dk, Bureauet Nyborg
Billetsalg i øvrigt ved døren ca. ½ time før koncertstart.

Tirsdag den 4. september kl. 20

Thure Lindhardt & Søren Gemmer

Søren Gemmer Thure Lindhardt"Alting har en tid" - oplæsningskoncert fra Prædikernes Bog til kvadrofoniske klangbilleder via flygel og synthesizer.

"Alting har en tid" - et monumentalt udsagn fra den måske mest kendte passage i "Prædikerens Bog" fra Det Gamle Testamente. En tekst om livets mening eller meningsløshed. Teksten er eksistentiel, og sproget er poetisk og påfaldende moderne. En tekst, der står som en fjern, men samtidigt sært aktuel, forfader til de franske eksistentialisters undersøgelser af meningen med livet.

Thure Lindhardt og Søren Gemmer udfolder en kunstnerisk samlæsning, hvor tekstens poesi og drama, indhylles i og kommenteres af et fantasmagoria af elektro-akustiske lydbilleder, fremkaldt kvadrofonisk fra alle kirkens fire hjørner: Præpareret flygel, analoge synthesizere, genklange fra senromantisk klassisk og moderne musik og moderne europæisk jazz i et improviseret hele. Og i midten af det hele Lindhardts distinkt nærværende læsning.

Skuespiller Thure Lindhardt (1974) vil være de fleste bekendt fra film, tv og teater i både Danmark og udlandet.

Søren Gemmer (1984) har i de senere år etableret sig som en markant personlig stemme på den danske scene for moderne jazz og improvisationsmusik.Han fik i 2013 en nominering som "Årets Nye Jazznavn" ved DMA Jazz for sit debutalbum. Søren Gemmer er solistuddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium og modtager af arbejdslegat ved Statens Kunstfond i 2017.

Onsdag den 5. september kl. 20

Nyborg Harmoniorkester & Kirkens Højmessekor

Dirigent: Jesper Rosenkilde (orkester) og Claus Tolstrup (kor)

Nordisk sensommer for stort orkester samt mindre kor.

Torsdag den 6. september kl. 20

Alba String Quartet

Alba String QuartetViolin - Amalie Kjældgaard (DK),
Violin - Cecilie Emtoft (DK),
Viola - Minna Svedberg (SE),
Cello - Theodor Lyngstad (NO)

Program:
Griegs strygekvartet no. 1 i g-mol
Et mindre svensk værk
Pelle Gudmundsen-Holmgreens strygekvartet no. 10 “New Ground”

Norsk - svensk - dansk musik - ligesom de 4 strygere:

På spansk betyder alba solopgang, hvilket kan forstås som en metafor for noget spædt og nyt, og som et levende og friskt ensemble associeres Alba-kvartetten til det smukke hvide, der opstår ved begyndelsen af en ny dag. Siden begyndelsen i 2013 har de arbejdet sig op som et af Skandinaviens nye store potentialer på den unge klassiske musikscene.

I 2015 deltog kvartetten i vid udstrækning i fejringen af Carl Nielsen 150-året blandt andet ved den officielle Carl Nielsen Kunstprisceremoni, ved Green Capital Days og i Natmandsforeningen, hvor de ved deres debutoptræden desuden modtog foreningens medlemslegat. I 2015 vandt de, som yngste deltagende ensemble, Talentprisen ved Carl Nielsen International Chamber Music Competition.

Alba-kvartetten har helt fra starten været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i professor Tim Frederiksens kammermusikklasse. Herigennem har kvartetten været inviteret til samarbejde med den Dansk-Norske Fond og haft ophold på både Lysebu i Oslo og Schæffergården i København, hvor de har modtaget masterclasses med bl.a. Peter Sheppard (Kreutzer String Quartet), Jakob Kullberg og Peter Herresthal. I sommeren 2015 var kvartetten ”Quartet in residence” på Wye Valley Music Festival i Wales, hvor de spillede sammen med pianist Daniel Tong (London Bridge Ensemble) og modtog undervisning af Matthew Truscott (Mahler Chamber Orchestra), Michael Gurevich (London Haydn Quartet), Marie Bitlloch (Elias Quartet). I 2017 spillede de i Danmark ved den internationalt kendte Hindsgavl Kammermusikfestival.

De fire unge strygere i Albakvartetten er nu i gang med deres videre individuelle studier i nogle af verdens hovedstæder for klassisk musik: Wien, Prag, Berlin og Manhattan, men som kvartet har de fortsat store intentioner om at videreføre deres musikalske samarbejde på tværs af landegrænser.

Det er en unik mulighed at kunne høre Alba String Quartet i Nyborg Vor Frue Kirke i denne nordiske festivaluge. En koncert, som musikerne er rejst til Danmark til, kun for os!